Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

24 Apr. 2020 / 13:34

Peste 19 milioane de lei, colectaţi în Campania de combatere a Coronavirusului

Peste 19 milioane de lei au fost adunaţi de Ministerul Finanţelor printr-o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donaţii pentru combaterea Coronavirsului de tip nou, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Odată cu declararea stării de urgenţă, în datat de 17 martie, Guvernul Republicii Moldova a lansat şi o campanie de colectare a fondurilor sub formă de donaţii, pentru combaterea pandemiei provocată de virusul COVID-19. În acest sens, Ministerul Finanţelor a deschis trei conturi bancare: în lei moldoveneşti, în dolari americani şi în euro. De asemenea, donaţiile pot fi făcute şi prin intermediul serviciului guvernamental  de plăţi electronice: empey.

Până la momentul actual, în conturile menţionate, au fost încasate mijloace băneşti în sumă totală de aproape 19,4 milioane de lei, informează Ministerul Finanţelor.

Mijloacele financiare au fost transferate în fondul de intervenţie al Guvernului din care vor fi alocate 5,9 milioane de lei pentru achiziţionarea a peste 51 de mii de costume de protecţie; 6 milioane de lei pentru acordarea îndemnizaţiilor unice pentru 375 de angajaţi din sistemul medical, care au fost infectaţi cu COVID-19.

 Îndemnizaţiile unice în valoare de 16 mii de lei pentru 29 de beneficiari din opt instituţii medico-sanitare publice şi o instituţie bugetară, care au contractat infecţia COVID-19 la locul de muncă.

Comentarii