17:05:58 28.03.2024
Stiri

Dedesubturile DEMISIEI lui Țurcan din funcția de președinte al CC: „El a fost nevoit să PLECE, pentru că nu și-a îndeplinit misiunea. Un alt judecător, tot Țurcan, a trecut în tabăra noastră. Stă Plahotniuc la Miami cu toate dosarele pe care...”

Politică 24.04.2020 15:15 Vizualizări4261 Autor: Ziarul National
Dedesubturile DEMISIEI lui Țurcan din funcția de președinte al CC: „El a fost nevoit să PLECE, pentru că nu și-a îndeplinit misiunea. Un alt judecător, tot Țurcan, a trecut în tabăra noastră. Stă Plahotniuc la Miami cu toate dosarele pe care...”


Vladimir Țurcan nu ar fi fost demis din funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), dar a fost nevoit să plece, pentru că nu și-ar fi îndeplinit misiunea, a scăpat lucrurile de sub control. Cel puțin, așa spune fostul consilier prezidențial, liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu.

Potrivit lui Mocanu, Vladimir Plahotniuc ar avea contribuția sa la faptul că Acordul de împrumut cu Rusia a fost suspendat. Prin acest acord de împrumut, spune Mocanu, „clica FSB-istă și de hoți” ar fi încercat să „tundă moldovenii”.

„Dar de data asta nu a mers, pentru că stă Plahotniuc la Miami cu toate dosarele pe care le-a scos din arhivele KGB și la care le dă drumul câte un pic. Astfel, el încearcă să-și păstreze libertatea, viața. Plahotniuc pe cel care îl știm stăpân peste R. Moldova nu mai este. Dar este finul Andrian Candu și alții, care sunt liberi să acționeze în interesul lui Plahotniuc. Totodată, ei ne fac un bine și nouă. Nu au încotro. Să știți că în arhivele lui Plahotniuc e multă informație, iar la Chișinău tremură de frica arhivei pe care o are mult mai mulți oameni decât Dodon, Vladimir Țurcan și alții. Schimbarea de ieri de la CC s-a produs și din cauza acestei presiuni. Sper că CC să adopte singura decizie dreaptă. Eu știu că un alt Țurcan de la Curtea Constituțională (Serghei n.r.) a trecut din tabăra lor în tabăra noastră. Trebuia să fie 3/3, iar votul lui Vladimir Țurcan să fie decisiv în luarea deciziilor. Celălalt judecător a trecut de partea bună a baricadei, de partea intereselor R. Moldova”, a conchis Mocanu.

De menționat că Vladmir Țurcan a fost demis ieri din funcția de președinte al CC, iar în locul său a fost aleasă, pe un termen de trei ani, Domnica Manole.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md