Moldtelecom sprijină proiectul municipal Educație Online și va difuza lecții prin intermediul platformei de televiziune digitală

În situația actuală de criză, în care fost afectat și sistemul de învățământ, Moldtelecom sprijină și contribuie la continuitatea procesului educațional din țară.

Foto: Moldtelecom

Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a lansat proiectul Educație Online. Platforma educatieonline.md dispune de o bibliotecă digitală, care va asigura procesul de învățare la distanță.

Pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii la platforma educațională, Moldtelecom oferă 24 de canale TV din grila de canale IPTV, cu numărul de ordine cuprins între 920 și 943, disponibile pentru toate pachetele de televiziune furnizate de companie. Mai multe detalii despre canalele educaționale pot fi vizualizate pe site-ul Moldtelecom

Prin intermediul canalelor TV de la Moldtelecom vor fi difuzate lecții video pentru elevii din cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, conform curriculumului național. Platforma educațională va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

La pregătirea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, cu ghidajul mai multor echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari. Procesul a fost început cu școala primară, treapta gimnazială și cu ciclul liceal, ulterior proiectul va fi extins și pentru preșcolari.

Biblioteca digitală Educatieonline.md, va conține în primă fază, aproximativ 2 500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4 500 de lecții pentru elevii claselor I-XII la 15 discipline. Lecțiile înregistrate vor fi atât în limba română, cât și în limba rusă. De asemenea, pe platformă vor fi încărcate și suporturile didactice sub formă de manuale digitale, prezentări și exerciții.

Beneficiarii acestui proiect vor fi estimativ, 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ, precum și 9 874 de copii cu dificultăți de învățare și dizabilități. Aproximativ 27 400 de profesori din cadrul învățământului general vor putea utiliza în munca lor lecțiile video create pentru asigurarea continuității procesului educațional de la distanță.

Detalii despre lista canalelor TV, unde vor putea fi privite lecțiile video, vor fi publicate pe paginile rețelelor de socializare Moldtelecom, a municipalității și a proiectului Educație Online. Odată cu lansarea platformei, au fost pregătite și ghiduri de utilizare a platformei pentru elevi, părinți și profesori, care pot fi accesate de pe pagina de Facebook „Educație Online” sau de pe canalul de Youtube al realizatorilor tutorialelor „Edu Tolk”.

Proiectul este implementat de către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

Moldtelecom, operatorul numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe – Internet – TV.

#ÎmpreunăVomReuși


// console.log('no ads situation')