Avionul cu echipamente medicale din Turcia a aterizat pe aeroportul din Chișinău

Avionul cu lotul umanitar din Turcia a aterizat, astăzi, pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Echipamentul medical constituit din măști, combinezoane, mănuși și alte mijloare de protecție vin din partea unor companii turcești.

Foto: facebook.com/IgorDodon

„În baza unor înțelegeri personale pe care le-am obținut după dialogul telefonic recent cu Președintele Recep Tayyip Erdoğan, guvernul Turciei a transmis țării noastre, gratuit, un lot important de ajutoare umanitare. Este vorba de zeci de mii de măști, de combinezoane, mii de ochelari de protecție, mănuși și alte mijloace de protecție”, a scris șeful statului, pe pagina lui de Facebook.

Totodată, și-a exprimat recunoștința față de conducerea Turciei disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în situația în care luptă contra răspîndirii coronavirusului de tip nou.

Acum 2 săptămâni, șeful statului anunța despre lotul umanitar care urma să ajungă în Republica Moldova din partea unor companii din Turcia, constituit din peste 100 mii de măști, 50 mii de dezinfectante, mănuși, costume de protecție și încălțăminte specială.

lot umanitar / Sursa:facebook.com/IgorDodon
lot umanitar / Sursa:facebook.com/IgorDodon
lot umanitar / Sursa:facebook.com/IgorDodon
lot umanitar / Sursa:facebook.com/IgorDodon


Pub