Andrei Năstase: După criza sanitară, vom iniția procedurile de demitere a Guvernului

Liderul Platformei DA critică prevederile Acordului de creditare cu Federația Rusă, aprobat astăzi de Parlament, și-l consideră „un cal troian al economiei” Moldovei. Totodată, Andrei Năstase afirmă că după criza pandemică va iniția un dialog cu societatea și fracțiunile parlamentare, în vederea demiterii Guvernului Chicu.

Foto: UNIMEDIA

„Vreau să fiu bine înțeles, în condițiile în care oameni de afaceri de orice naționalitate sunt mari investitori primiți cu brațele deschise și respectați la Londra, New York, Tel Aviv, Budapesta, Praga sau București, n-o să-i dăm afară tocmai din Moldova, de vreme ce avem nevoie disperată de bani pentru a ne dezvolta țara.

Însă, sunt categoric împotriva unor credite politice și geopolitice, sunt împotriva creditelor „electorale”, acordate de Rusia pentru a sprijini o candidatură sau alta, sunt împotriva unor credite care conțin condiții inadmisibile, păguboase pentru cetățenii țării și viitorul nostru.

Cred că situația putea fi remediată prin renegocierea unor articole, dar într-un mod transparent. Este și în interesul Rusiei să corecteze unele articole pentru ca să îndepărteze orice suspiciuni legate de acest credit.

Altfel, acest împrumut este calul troian al economiei din Republica Moldova!

Daca guvernarea pro-europeana ar fi fost apărată și nu ar fi fost cedata cu atat de mare usurință în toamna anului trecut, astazi nu am fi avut discuții pe astfel de teme. Trebuie spuse foarte clar niște lucruri, iar acestea, chiar dacă deranjează pe unii sau pe alții, trebuie înțelese foarte bine. Oamenii ne-au votat ca să guvernăm, nu ca să țipăm astăzi la alții că nu este bine ce fac. Iata de ce, cei care au învățat din experiența iresponsabilă din toamna lui 2019, ar trebui să facă în așa fel încât astfel de lucruri să nu se mai repete niciodată”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Mai grav, premierul Chicu a declarat că nu mai sunt bani de salarii și de pensii și din această cauză este foarte necesar împrumutul! Asta înseamna ca acest Guvern a dat faliment! Este un faliment generalizat! Nu există un proiect de țară pe termen mediu și lung, nu există viziune, strategie, asumare! Nu există nimic! Anunț pe această cale că imediat dupa ce criza sanitară va permite revenirea, măcar parțială, la activitățile cotidiene, Platforma DA va iniția, în baza unui dialog public și asumat cu societatea, cu toți deputatii onești și curajoși din Parlamentul Republicii Moldova, procedurile de demitere a Guvernului Chicu”, a adăugat Năstase.

Guvernul Chicu nu a comentat , deocamdată, declarațiile liderului Platformei DA.


Pub