Igor Dodon, despre deciziile CC: „Posibil cineva încearcă să preia controlul politic asupra Curții”

Președintele Igor Dodon nu exclude că în spatele mișcărilor de la Curtea Constituțională de astăzi ar putea sta anumite interese politice. Asta după ce președintele Înaltei Curți, Vladimir Țurcan, a fost demis din funcție, iar în locul lui a fost aleasă judecătoarea Domnica Manole.

Foto: UNIMEDIA

„Eu aș vrea să văd fața celor care spuneau că Dodon a luat Curtea Constituțională sub control. Încă de anul trecut spuneam că nu e în interesul lui Dodon și nici al socialiștilor să controleze o Curte și nici nu a avut ca și scop”, a declarat șeful statului, la emisiunea „Acces Direct” de la NTV

Totodată, Igor Dodon a refuzat să comenteze deciziile propriu-zise adoptate astăzi, „din repsect față de Curte ca instituție de stat”.

„Trebuie să vedem ce stă în spatele acestei decizii, poate că cineva a încercat să preia controlul politic asupra Curții. Acest lucru nu va fi permis, sunt ferm convins. Dacă vom vedea că cineva încearcă să utilizeze Curtea Constituțională ca și instrument politic, cum era pe timpul lui Plahotniuc, noi vom utiliza toate măsurile legale pentru a nu permite acest lucru”, a adăugat Igor Dodon.

Curtea Constituțională și-a schimbat astăzi președintele, după care a supendat procedura de intrare în vigoare a Acordului privind contractarea creditului rusesc, de 200 milioane de euro, ratificat cu doar câteva ore mai devreme de către majoritatea parlamentară.


Pub