Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

23 Apr. 2020 / 09:04

Femeile antreprenoare din Moldova pot obţine granturi

Femeile antreprenoare din Republica Moldova pot obţine granturi mari pentru afacerile orientate spre export şi inovare. Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) a lansat Componenta III a Programului „Femei în Afaceri” - Suport pentru companiile în creştere, care oferă finanţare nerambursabilă de până la 1 milion 649 de mii de lei, relatează Mesager.

La concurs pot aplica companiile create şi gestionate de femei, care desfăşoară o activitate economică în Moldova de mai bine de doi ani şi care îşi planifică creşterea cifrei de afaceri şi a numărului de angajaţi prin extinderea pieţei de desfacere.

„Criza pandemică ne-a făcut să ne revizuim planurile şi să găsim noi oportunităţi de dezvoltare. Pentru a vă ajuta cu implementarea celor mai inovatoare proiecte de afaceri, vă încurajez să participaţi la Programul „Femei în Afaceri”, lansat recent de ODIMM. Prin intermediul acestuia puteţi obţine granturi de peste 1 milion de lei. Banii îi puteţi folosi pentru procurarea echipamentului şi utilajelor, pentru soluţii de software şi consultanţă”, a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Serghei Railean.

Concursul se va desfăşura în trei etape, în care vor fi analizate notele de concept ale afacerii, depuse de femeile antreprenoare în versiune electronică pe pagina web a ODIMM. Acestea vor fi evaluate de un Comitet, la care vor participa şi experţi independenţi. Antreprenoarele selectate vor fi ulterior invitate să dezvolte formularul de participare şi să depună întregul set de acte în formă fizică.

Pentru a afla mai multe informaţii, doritorii pot contacta echipa Programului „Femei în Afaceri” din cadrul ODIMM.

Comentarii