Coronavirus // Internată și tratată timp de 10 zile de Covid-19 fără medicamente: „Nu am avut simptome și m-am simțit bine”

Julieta Savițchi
23/04/2020

Cornelia Furtună, o femeie de 34 de ani din municipiul Bălți, a fost externată miercuri după ce a stat 10 zile în secția de boli infecțioase, fiind diagnosticată cu Covid-19. Femeia susține că în acest timp nu a primit tratament pentru coronavirusul de tip nou, ci doar tratament postoperator, după o intervenție chirurgicală la vezica biliară.

Cornelia Furtună ne-a comunicat că a venit singură la secția de internare a Spitalului Municipal Bălți din cauza unei crize la vezica biliară. După ce a stat câteva ore în secția de internare, femeia a fost transferată în secția de chirurgie, unde peste o zi a fost operată.

Ulterior, medicul i-a comunicat că urmează să fie testată la Covid-19, deoarece în timp ce s-a aflat în secția de internare, a comunicat cu o femeie care s-a dovedit a fi infectată. Rezultatul testului a fost pozitiv pentru Cornelia Furtună și astfel a fost transferată în secția de boli infecțioase a Spitalului din Bălți.

„Nu am avut niciun fel de simptome. Doar două zile am avut febra 37,2. Dar putea fi și din cauza intervenției chirurgicale pe care o suportasem. Nu am primit tratament specific celor internați cu Covid-19, am primit doar tratament postoperator. La 10 zile de la internare am fost testată din nou, rezultatul a fost negativ și am fost externată”, a precizat femeia.

Cornelia Furtună i-a lăudat pe medicii din secția de boli infecțioase a Spitalului din Bălți pentru atitudinea față de pacienți, a spus că se simte bine și este fericită că a revenit acasă. Deși se consideră tratată, fosta pacientă va trebui să mai stea izolată la domiciliu timp de 14 zile.

Julieta Savițchi
23/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii