‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleApicultorii sunt în căutarea producătorilor agricoli pentru a oferi servicii de polenizare

Apicultorii sunt în căutarea producătorilor agricoli pentru a oferi servicii de polenizare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Fiind în perioada în care tot mai multe specii cultivate înfloresc, apicultorii doresc să identifice producători pentru a le oferi servicii de polenizare.

Chiar dacă productivitatea majorității speciilor cultivate la noi depinde mult de polenizare, unii producători nu sunt gata să respecte cerințele necesare pentru a beneficia de aceste servicii, ne-au explicat apicultorii.

„Avem 2 stupine cu circa 400 de familii de albine, amplasate în Edineț și Călărași. Am dori mult să mergem în pastoral pentru culturi precum rapița, teiul, salcâmul, dar și altele. Avem aceste specii cultivate, însă, datorită faptului că avem o remorcă ce poate transporta 200 de stupi, dorim să folosim la maxim sezonul apicol. Am încercat să discutăm cu unii agricultori, însă, spre regret, aceștia nu sunt deschiși spre colaborare. Este destul de greu să identifici producători ce nu realizează tratamente în perioada în care albinele sunt în câmp și care să garanteze că nu le vor efectua”, ne-a explicat Iuliana Popa, administratoarea unei afaceri cu albine.

Totodată, mai mulți apicultori din țară sunt gata să ofere astfel de servicii, potrivit informației furnizate de aceștia în grupul nostru pe Viber Apicultura. Amintim că, cu câteva săptămâni în urmă, unii producători de cireși și mere solicitau informații despre apicultorii care oferă astfel de servicii.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii de la apicultorii ce sunt disponibili să colaboreze în acest sens, puteți accesa grupul Apicultura, care include peste 1300 de membri.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›