Actualitate

5 vaccinuri anticoronavirus în fază de testare. Germania a început testarea clinică pe oameni

200 de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, vor fi primele care să testeze un potențial vaccin dezvoltat de o firmă germană, în colaborare cu o companie farmaceutică din SUA. Este primul test clinic pe oameni din Germania.

Tot la prima fază de testare este un alt potențial vaccin dezvoltat de cercetătorii Universității Oxford. Acesta are la baza o versiune slăbită a virusului gripei sezoniere în combinație cu material genetic al noului coronavirus și va fi testat pe un eșation de 500 de persoane.

Primele rezultate sunt așteptate în câteva luni.

În Europa, italienii speră să înceapă la rândul lor testele la un vaccin, iar în Olanda o echipa condusă de un român testează, deocamdată doar pe animale, eficacitatea vaccinul anti-TBC împotriva COVID.

Președinta Comisiei Europene a anunțat lansarea unei baze de date comune la nivelul UE unde cercetătorii să poată face schimb de informații.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății ,la nivel global sunt peste 100 de echipe de cercetători care încearcă să găsească un vaccin împotriva COVID-19. Până acum doar 5 sunt în faza testelor clinice iar cel mai optimist orizont de timp, până când unul va fi disponibil, este de cel puțin 1 an.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *