Un jucător de la echipa de hochei a președintelui Lukașenko s-a infectat cu noul coronavirus

Un jucător de la echipa amatoare de hochei a lui Alexandr Lukașenko, dictatorul din Belarus, s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Informația a fost confirmat de către purtătoarea de cuvânt a președintelui Belarusiei, Natalia Eismont, pentru Ria.ru.

Foto: Andrei Pokumeiko

„Jucătorul echipei prezidențiale de hochei, Dmitri Meleshko, a fost într-adevăr internat cu un diagnostic de pneumonie. Acesta a fost testat pozitiv la infecția cu Covid-19”, a declarat Natalia Eismont.

Întrebată dacă Alexandr Lukașenko contactat cu jucătorul infectat, Eismont a dat un răspuns negativ. „Dmitri s-a îmbolnăvit la aproximativ o săptămână după încheierea campionatului de hochei pentru amatori din Belarus, când întreaga echipă era deja în vacanță”, a subliniat ea.

În acest context, autoritățile din Belarus nu a întreprins niciun fel de măsuri suplimentare pentru jucătorii echipei prezidențiale de hochei, pentru prevenirea unor noi infecții cu Covid-19. Aceștia sunt așteptați la antrenamente la sfârșitul vacanței.

Lukașenko, cel care conduce statul Belarus cu mână de fier din 1994, a continuat să joace hochei în public, pentru a sfida „psihoza” mondială legată de noul tip de coronavirus, așa cum a numit-o deseori, a notat MSN.

El a sfidat toate cererile internaționale de a impune izolarea în case și de a face eforturi pentru oprirea răspândirii noului tip de coronavirus. Lukașenko nu va intra în izolare după ce coechipierul său a fost depistat pozitiv.

Le-a recomandat localnicilor să bea tării și să facă saune Lukașenko le-a spus localnicilor că are cel puțin două remedii pentru Covid-19: consumul de vodcă sau saune repetate.

În Belarus s-au înregistrat 6.723 de cazuri de infectări cu noul tip de coronavirus și 55 de decese. Lukașenko a insistat că nimeni nu moare de Covid-19, ci din pricina unor afecțiuni adiacente, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul.


Pub