Un angajat al vinăriei din Vulcănești și-a sărbătorit ziua de naștere cu mare fast înainte să fie testat pozitiv la Covid-19

A pus în pericol sănătatea celor dragi. Un angajat al vinăriei din Vulcănești a fost testat pozitiv la coronavirus la scurt timp după ce și-a sărbătorit ziua de naștere într-o companie zgomotoasă, scrie Gagauz.info.

Foto: Balcan Insight

Consecințele sărbătorii nu s-au lăsat așteptate prea mult timp. Unul dintre oaspeții bărbatului a fost internat, de asemenea, în secția de boli infecțioase a spitalului raional Comrat, fiind și el diagnosticat cu Covid-19.

Potrivit șefei direcției Sănătate publică din Găgăuzia, Svetlana Duleva, focarul de coronavirus de tip nou a izbucnit la vinăria din satul Etulia, în urma unei întâlniri la care au participat locuitori ai raionului Cahul, precum și din alte câteva regiuni din centrul Moldovei.

Duleva a declarat că angajații vinăriei nu au respectat măsurile de carantină impuse de starea de urgență, lucru ce a favorizat răspândirea infecțiilor cu Covid-19.

Mai mult decât atât, „s-a dovedit că unul dintre angajații vinăriei, care s-a infectat cu coronavirus, și-a sărbătorit ziua de naștere cu un număr mare de invitați. Un oaspete, care a contactat cu omagiatul a fost, de asemenea, internat la secția de boli infecțioase. Astăzi, rezultatele testelor la Covid-19 au confirmat infecția.", a relatat Svetlana Duleva.

Amintim că la vinăria din Vulcănești a izbucnit un nou focar de Covid-19. Dintre cei 12 pacienți confirmați cu Covid-19 din raionul Vulcănești, opt sunt angajați ai vinăriei Etulia sau persoane care au contactat cu ei.


Pub