Grecia anunță când deschide sezonul de vacanță și cere „pașaport de sănătate” pentru turiști

Grecia una dintre destinațiile favorite pentru turiștii din toată lumea, vrea controale și asigurări că străinii care vor veni în vacanță nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Foto: Jetsetter

În Grecia, ministrul turismului, Harry Theoharis, spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de „pașaport de sănătate”, un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu Covid-19, scrie greekreporter.com.

Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia.

Ministrul a declarat că în Grecia sezonul turistic va fi mai scurt în acest an, de doar trei luni în acest an, între iulie și septembrie, dar ar putea prelungit în octombrie și noiembrie.

Oficialul a mai spus că se poartă discuții la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili modalitățile prin care cetățenii UE vor avea voie să plece în vacanță în acest an.

Obiectivul Bruxelles-ului este de a oferi un document credibil pentru fiecare persoană care dorește să meargă în vacanța de vară oriunde în Europa.

Acest document va trebui să fie eliberat de statul de origine al celui care călătorește, înainte de a urca într-un avion sau în orice alt mijloc de transport.

Încă nu este clar dacă cetățenilor non-UE li se va permite să viziteze Grecia în această vară sau nu.


Pub