Atacuri teroriste planificate în Ierusalim și Cisiordania, dejucate de Shin Bet

Agenţia de informaţii interne Shin Bet a anunţat miercuri că a dejucat atacuri teroriste asupra unui stadion din Ierusalim, precum şi în câteva locuri din Cisiordania, relatează DPA.

Foto: https://thefederalist.com/

Trei palestinieni, cu vârste între 24 şi 27 de mai, care erau membri ai unei celule a mişcării teroriste Hamas, au fost arestaţi luna trecută în legătură cu aceste atacuri plănuite, a anunţat Shin Bet într-un comunicat.

Bărbaţii, care s-ar fi cunoscut în timpul studiilor la Universitatea Bir Zeit din Ramallah, plănuiau un atentat pe stadionul Teddy din Ierusalim, unde îşi joacă meciurile de acasă naţionala de fotbal a Israelului, precum şi atacuri asupra soldaţilor israelieni în Cisiordania, potrivit Shin Bet, citează Agerpres.

Cel mai tânăr membru al celulei, care deţine buletin israelian, a mers la un meci de fotbal pe stadionul Teddy în decembrie, pentru a verifica posibilitatea comiterii unui atac terorist.

Cei trei au achiziţionat materialele necesare pentru a asambla bomba, dar au fost arestaţi înainte de a o putea finaliza, menţionează Shin Bet.

Celula a beneficiat de finanţare de la un membru de rang înalt al Hamas din Cisiordania, a precizat agenţia de informaţii interne. Arestarea lor a prevenit comiterea unor atacuri grave asupra militarilor şi civililor, a mai informat Shin Bet.


Pub