Măsuri înăsprite de protecție în Armata Națională, după ce încă două angajate au fost testate pozitiv la Covid-19

Acțiunile de prevenire a răspândirii noului coronavirus au fost înăsprite în Armata Națională, la indicațiile ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în legătură cu creşterea numărului de infecţii acute ale căilor respiratorii, dar şi ca urmare a înregistrării cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în instituție.

Foto: army.md

Astfel, s-a decis să fie întreprinse măsuri de autoizolare la domiciliu a membrilor familiilor angajatelor diagnosticate cu noul tip de coronavirus și a colegilor care au contactat cu ele, precum și să fie dezinfectate birourile din cadrul instituției.

În același timp, ministrul a solicitat psihologilor militari să se includă în acordarea consilierii psihologice persoanelor infectate, dar și membrilor familiilor acestora, tuturor angajaților și militarilor în termen din unități. „Trebuie să remarc faptul că psihologii, în tot acest timp, au comunicat destul de intens cu militarii, părinții și familiile acestora”, a menționat Alexandru Pînzari,

Totodată, ministrul Apărării a redus numărul de efectiv prezent la serviciu la maxim. „Cei mai mulți dintre angajații civili și militari muncesc la distanță, comunicând și verificând calitatea lucrului efectuat zilnic. Vin cu un îndemn, repetat, către toți colegii mei, să se protejeze, chiar dacă înțelegem că nimeni nu este asigurat 100% că nu va contacta acest virus. Paza bună trece primejdia rea”, a subliniat Alexandru Pînzari.

Potrivit șefului Inspectoratului Militar, Victor Pîrțînă, în scopul combaterii Covid-19, situația în unitățile armatei și în instituțiile Ministerului Apărării este verificată de specialiștii din cadrul structurii, prin efectuarea zilnică a termometriei la intrarea în edificii și la punctele de control din unități, dar și prin supravegherea de către lucrătorii medicali a stării sănătății militarilor și angajaților civili.

Victor Pîrțînă a specificat că efectivul este asigurat cu toate cele necesare pentru prevenirea răspândirii virusului, inclusiv cu dezinfectante și mijloace de protecție individuală, cum ar fi măștile și mănușile. Totodată, continuă dezinfectarea și igienizarea regulată a blocurilor și căminelor, în care locuiesc militarii pe contract, dar și a încăperilor de pe teritoriul unităților și a transportului din dotare.

Măsuri de protecție mai drastice în Armata Națională / Sursa:army.md
Măsuri de protecție mai drastice în Armata Națională / Sursa:army.md
Măsuri de protecție mai drastice în Armata Națională / Sursa:army.md
Măsuri de protecție mai drastice în Armata Națională / Sursa:army.md


Pub