Cele mai bune sfaturi pentru a cumpăra un apartament

Una dintre cele mai importante decizii pe care o veți lua în viață, cu siguranță va fi aceea de a vă cumpăra o locuință. Atunci când trebuie să alegeți noua locuință, în mod evident vă întrebați dacă este mai potrivită o casă, decât un apartament.

Ambele au atât avantaje cat și dezavantaje, însă dat fiind faptul că apartamentul este mai ieftin decât o casă, iar pe lângă casă există tot timpul unele lucruri de făcut, cel mai probabil veți dori sa alegeți un apartament.

În acest caz, veți putea descoperi în rândurile următoare, unele dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le luați în considerare în momentul în care intenționați să cumpărați un apartament.

  1. Căutați o zonă bună

Fără doar și poate, unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le luați în considerare atunci când vă alegeți un apartament, este zona. Căutați cele mai noi apartamente de lux Herăstrău, și veți avea privilegiul de a locui într-una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei.

Atunci când alegeți o anumită zona, trebuie să vă asigurați că aveți acces rapid la transportul în comun, și că aveți supermarketuri aproape, farmacii, bancomate, școli și grădinițe, și diferite alte facilități.

  1. Apartament nou

Acesta este de-asemenea un alt detaliu foarte important pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când trebuie să alegeți noul apartament. Puteți opta pentru un apartament vechi, însă în care este necesar să investiți o anumită sumă de bani, sau puteți opta pentru un apartament de lux, nou, în care nu veți mai avea de investit nici un ban.

Făcând unele calcule, veți observa că aparent apartamentul vechi este mai ieftin, însă costurile pe care le veți avea apoi de suportat, vor fi atât de mari, încât este mult mai rentabil un apartament nou.

  1. Compartimentarea

Atunci când intenționați să cumpărați un apartament nou, cu siguranță trebuie să țineți cont de compartimentare. Pentru una sau două persoane, un apartament cu două camere, bucătărie și baie care are in jur de 50 mp este mai mult decât suficient.

Pentru o familie alcătuită din trei membri, un apartament ideal ar trebui să fie compus din bucătărie, una sau doua băi, doua dormitoare și un living. În ceea ce privește familiile cu patru membri, un apartament cu bucătărie, living și trei dormitoare, și două băi ar fi ideal. De-asemenea, apartamentele cu patru camere în general au doua balcoane. Cele cu două camere de obicei au un balcon, în timp ce apartamentele cu 3 camere pot avea unul sau două balcoane, în funcție de bloc.

  1. Parcare

Atunci când alegeți apartamentul, luați în considerare și locurile de parcare. Dacă alegeți un apartament nou, cel mai probabil veți avea inclus și un loc de parcare, iar acesta este ideal la bloc.

Acestea sunt câteva detalii pe care trebuie să le luați în considerare când trebuie să cumpărați un apartament. Cel mai important sfat însă, este să va gândiți bine înainte de a face achiziția, pentru că un apartament costă mulți bani, și cel mai probabil veți locui mulți ani în locuința respectivă, dacă nu chiar toată viața.

P.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.