UNICEF acordă Moldovei un lot de echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali în valoare de 116 mii de dolari

Cornelia Cozonac
22/04/2020
UNICEF

Fondul ONU pentru Copii UNICEF în Moldova a livrat un lot de echipamente medicale și de protecție individuală pentru lucrătorii din domeniul sănătății, cu o greutate de peste 700 kg. UNICEF sprijină astfel Guvernul Republicii Moldova în lupta cu  pandemia COVID-19. Valoarea totală a produselor din lot este de 116.000 USD.

„Protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății rămâne o prioritate”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova. „Ei sunt adevărații eroi, care continuă să ofere îngrijire și sprijin familiilor afectate în această criză globală inegalabilă. Depozitele UNICEF și centrele de distribuție din întreaga lume ne permit fim să agili atunci când reacționăm la asemenea situații de criză". 

Încărcătura de peste opt metri cubi cu marfa achiziționată de UNICEF prin intermediul Centrului său global de aprovizionări din Copenhaga, în conformitate cu evaluarea necesităților țării noastre realizate împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale, include 649 de termometre fără contact cu infraroșu și 40.320 de măști cu grad sporit de filtrare. Respiratoarele N-95 furnizate au un nivel de filtrare de peste 95% pentru particule de la 0,1 până la 0,3 micron și corespund standardelor recomandate de OMS pentru lucrătorii din domeniul sănătății, comunică UNICEF.

Fiind lider global în achizițiile de produse și servicii esențiale pentru copiii lumii, UNICEF colaborează cu furnizorii pentru a asigura prețuri accesibile și cel mai bun raport preț-calitate. Centrul Global de aprovizionare UNICEF din Copenhaga dispune și de cel mai mare depozit umanitar din lume.

Cornelia Cozonac
22/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii