miercuri, 17 aprilie, 2024
15.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeE momentul ca fermierii să profite de faptul că un litru de motorină costă...

E momentul ca fermierii să profite de faptul că un litru de motorină costă mai puțin decât o sticlă de apă – Ozonteh Impex

Recomandate

Starea de urgență și criza instaurate din cauza pandemiei, pe lângă toate problemele pe care le generează, prezintă și puține avantaje, iar valorificarea acestora ar trebui să fie un principiu al fermierilor, susține Nicolae Cherdivara, directorul companiei Ozonteh.

Potrivit acestuia, una dintre oportunitățile de care pot profita producătorii este prețul scăzut al carburanților. Astfel, aceștia pot să-și facă stocuri pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Chiar dacă avem o țară mică și suntem foarte mult afectați de pandemie, ar trebui și să profităm de ceea ce s-a schimbat. Prețul petrolului a scăzut și a atins valorile cu care se vindea acum 20 de ani. Azi, acesta a ajuns să coste mai puțin decât o sticlă de apă. Înțelegem bine, că această situație nu o să dureze prea mult și că prețul se va restabili, relativ, în scurt timp, iar agricultorii trebuie să profite de acest lucru pe cât este posibil. Noi afirmăm că acum este cel mai potrivit moment pentru a cumpăra cisterne și stoca motorina la prețuri mai mici decât valoarea reală a acestui consumabil.

Ce știm sigur:

  • Motorina este utilizată de fermieri indiferent de situația de pe bursele mondiale;
  • Prețul acestui consumabil poate să revină la valoarea înregistrată la începutul anului mult mai repede decât acest an se va sfârși;
  • Motorina nu poate să se devalorizeze la nesfârșit.

Ce presupunem:

  • Statul ar putea subvenționa procentele bancare pentru a susține agenții economici;
  • Odată cu ieșirea din carantină prețurile la carburanți vor crește.

Pentru producătorii ce au aceleași viziuni ca și noi am găsit următoarele soluții: cisterne de stocare a carburanților ce corespund tuturor normelor de siguranță ale Uniunii Europene, la cele mai bune prețuri posibile”.

Considerăm că este o adevărată investiție, fapt ce poate fi demonstrat în cifre: spre exemplu, cisterna de 9 500 de litri costă 60 000 de lei + TVA. În cazul în care prețul stabilit astăzi pentru carburanți va fi de 10 lei per litru și până la sfârșitul anului revine la 16 lei per litru – cisterna s-ar răscumpăra la o singură umplere cu carburanți.

Mai multe detalii despre cisterne obțineți accesând acest link.

„Recomandăm fermierilor să valorifice corect această oportunitate și punem la dispoziția acestora cisterne cu capacitatea de la 1000 până la 20 000 de litri, dar și, datorită parteneriatelor stabilite cu Microinvest și Moldova-Agroindbank, posibilitatea achitării acestora prin intermediul creditelor. O cisternă cu volumul de circa 3-5 tone costă circa 2-3 mii de euro, iar motorina, astăzi, costă circa 10 lei per litru. Respectiv, investiția merită a fi făcută. Unii fermieri oricum au consumul de motorină foarte înalt și ar fi o greșeală să nu cumpere acum motorină. La moment, băncile acordă credite, iar statul, probabil, va compensa o parte din procentul creditelor. Astfel, luând credite a căror cost va fi rambursat de către stat pentru a cumpăra motorină, fermierii economisesc considerabil”, a conchis Nicolae Cherdivara.

Mai multe detalii despre cisternele și rezervoarele furnizate de către compania Ozonteh pe piața Moldovei puteți afla pe:

  • Web: www.tractoare.md;
  • Ozonteh IMPEX, or. Strășeni, șos. Chișinău nr. 69;
  • mob: +373 698 98 123 – marketing department;
  • mob: +373 698 98 987 – logistic department;
  • mob: +373 698 98 800 – technical department;
  • mob: +373 698 98 949 – spare parts department;
  • mob: +373 698 98 772 – sales department;
  • mob: +373 698 98 755 – accountancy department.
Ozonteh
Ozontehhttp://www.TehnicaAgricola.md
Ozonteh Impex SRL Strășeni, str. Ștefan cel Mare 92/c Mob.: 0698 98 123 – Nicolae Mob.: 0698 98 987 – Ion E-mail : [email protected]

Citește și ›

Advertoriale