vineri, 29 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCum scăpăm de buruienile la porumb din postemergență?

Cum scăpăm de buruienile la porumb din postemergență?

Recomandate

Culturile suferă atunci când sunt buruieni în câmp, pentru că ele concurează pentru nutrienţi, lumină, apă şi spaţiu. Acest lucru va genera pierderi de producţie şi creşterea rezervei de seminţe de buruieni.

Daca ne raportăm la situația ultimilor ani, constatăm că sunt situații în care primăverile pot fi capricioase din perspectiva diferențelor mari de temperatură survenite în perioada semănatului precum și a secetei care de multe ori se instalează imediat dupa semănat și care poate dura o perioadă îndelungată.

În aceste situații, cultura de porumb poate avea o răsărire neuniformă. Ce soluții au fermierii la dispoziție de a utiliza în aceste condiții dificile un erbicid selectiv, atunci când porumbul se află în diferite fenofaze, de la 2-4 frunze până la 6-8 frunze?

ELUMIS® este soluția din postemergență pe care mulți dintre cunoscători o știu deja. ELUMIS® acoperă un spectru de combatere larg, nu te lasă niciodată la greu, iar ceea ce îl face deosebit pe ELUMIS® este sinergia dintre cele 2 substanțe active nicosulforn și mesotrione alături de adjuvanții încorporați și formulare OD (dispersie în ulei), sporindu-i eficacitatea împotriva celor mai dificile burueni.

De ce ELUMIS® este de atât de eficient și cunoscut în rândul fermierilor ca soluția cea mai potrivită și sigură împotriva buruienilor problemă?

Este printre cele mai selective erbicide din postemergență, asigurând fermierilor aplicarea acestuia în funcție de gradul de infestare cu buruieni precum și a fenofazei acestora. Contează mai puțin fenofaza porumbului deoarece are cea mai largă fereastră de aplicare, pornind de la 2 până la 8 frunze ale culturii de porumb.

Pe lângă acest avantaj esențial controlul este total împotriva costreiului din rizomi precum și a majorității dicotiledonatelor. Doza de utilizare variază între 1-2 l/ha fiind recomandat să se țină cont de gradul de infestare cu buruieni și stadiul acestora de dezvoltare. În general, fermierii care cunosc avantajele și eficienta lui ELUMIS® îl aplică în doze de 1.5 l/ha asigurând curățenia necesară în lanurile de porumb.

Alegerea corectă a hibridului împreună cu o tehnologie aplicată corespunzător este garanția unei recolte profitabile.

Cum nicio ferma nu seamănă cu alta, pentru alegerea tehnologiei de erbicidare la cultura porumbului, vă rugăm să țineți întodeauna cont de gradul de infestare cu buruieni și fenofaza acestora și mai puțin de fenofaza porumbului, deoarece Syngenta are soluții ce se pot adresa fiecărei nevoi.

Cere produsul de la distribuitorii oficiali Syngenta în R. Moldova

Video testimoniale Elumis

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale