Amenzi de peste 600 mii lei și 30 de procese verbale pentru încălcarea măsurilor de protecție contra Covid-19, în perioada sărbătorilor de Paști

Angajații MAI au monitorizat activitatea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție în zilele de sâmbătă și duminică. Drept rezultat, 30 de persoane au fost sancționate, dintre ei, 29 au încălcat regimul de autoizolare, iar un agent economic a comercializat materiale de construcție. În total, pe parcursul celor două zile, au fost aplicate amenzii de 630 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

Totodată, potrivit unui comunicat emis de MAI, 3 preoți din Anenii Noi, Orhei și Chișinău au încălcat hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale.

Suma amenzilor aplicate depășește cifra de 630 mii lei, iar în total începând cu data de 17 martie până în prezent au fost aplicate amenzi de circa 25 milioane lei.

Conform datelor IGP, total, în această perioadă au fost înregistrate 49 de sesizări cu privire la infracțiuni și 1798 de informații cu privire la alte incidente.

Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 1606 cazuri de urgență, iar cele mai multe sesizări și informații au fost înregistrate în mun. Chișinău, precum și în raioanele Orhei și Ialoveni.

Totodată, pentru conducerea în stare de ebrietate au fost documentați 33 de conducători auto, 31 documentați penal, iar 2 contravențional.


Pub