72 de copii diagnosticați cu noul coronavirus și 28 de adulți, internați în Spitalul de Boli Contagioase

100 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre care 72 de minori, sunt internați în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, potrivit datelor prezentate până astăzi. Totodată, în perioada 13-20 aprilie, din această instituție au fost externați 42 de pacienți. Informațiile au fost prezentate de Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

Foto: OMS

Potrivit Tatianei Bucearschi, la moment, în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 104 pacienți, dintre care 100 au primit rezultatele testelor la Covid-19, acestea fiind pozitive. Dintre aceștia, 72 copii și 28 - maturi.

Totodată, în 47 de cazuri este vorba despre forme ușoare ale infecției, iar în alte 53 de cazuri - de forme medii.

În perioada 13-20 aprilie din instituție au fost externați 41 de pacienți: 28 de copii și 13 maturi.

În Spitalul Clinic Municipal pentru Copii „V. Ignatenco”, în perioada de referință au fost internați 78 de pacienți suspecți. În cazul a 24 de pacienți, diagnosticul cu Covid-19 a fost confirmat. Dintre aceștia, 22 de pacienți minori au fost transferați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar doi maturi au fost transferați la tratament la asistența medicală primară.

De asemenea, la Maternitatea nr. 2, dintre cei 21 de pacienți internați, 13 sunt gravide, 6 lăuze și doi copii. 19 pacienți au diagnosticul de infecție cu Covid-19 confirmat.


Pub