(video) Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, despre soluțiile la problemele cu care se confruntă mediul de afaceri

Ministrul de Economie Sergiu Răilean a spus că la moment, printr-o serie de programe se lucrează la un plan de acțiuni, pentru a „reporni” economia țării.

Foto: deschide.md

UNIMEDIA transmite live

Astfel, ministrul a enumerat mai multe acțiuni pe care și le-au propus pentru mediul de afaceri.

„100 milioane de lei finanțări pentru anreprenorii prin intermediul programelor active ale ODIM, granturi și garanții bancare, 20 milioane lei pentru întreprinderile mici și mijlocii printr-un pogram nou de suport vom ajuta micii producători să își vândă produsele online. 1 milion 700 de mii lei granturi pentru femeile antreprenoare, le vor putea folosi pentru procurarea echipamentului tehnologic și a utilajelor, soluții software, consultare, dezvoltare și consultanță”, a precizat Răilean.

Va fi inițiat un proiect de dezvoltare a comerțului electronic, E-comerț, care va asigura schimbul liber de forță de muncă între companii.

„Împreună cu ODIM, pregătim pentru lansare programul de digitizare a IMM-urilor din RM, care va acoperi două necesități: ajutăm companiile să creeze pagini web și magazine online prin sistemul de vouchere și acordăm granturi pentru achiziționare de tehnologii și soluții digitale”, a mai adăugat ministrul.

Totodată, va fi lansat un proiect de dezvoltare a capacităților a operatorului național poștal pentru promovarea comerțului online, în special a exportui.

Pentru deținătorii de patente, ministerul încă caută soluții.


Pub