Covid-19 în Chișinău: Rîșcani - sectorul cu cei mai mulți bolnavi. Cum sunt repartizate cazurile în municipiu

Cele mai multe cazuri diagnosticate cu Covid-19 în municipiul Chișinău, până ieri, sunt din sectorul Rîșcani - 181. Totodată, în sectorul Ciocana și suburbiile atribuie acestuia sunt cele mai puține cazuri de contaminare - 123. Informațiile au fost prezentate de pretori, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în sectorul Rîșcani al capitalei și suburbiile atribuie acestuia, potrivit pretorului Vlad Melnic, au fost diagnosticate cu noul coronavirus 181 de persoane. Totodată, 21 de pacienți au fost tratați și externați.

În sectorul Centru, numărul de cazuri confirmate a ajuns la 136, dintre care 20 sunt din orașul Codru. Dintre cei infectați, 17 persoane fac tratament la domiciliu. Totodată, săptămâna trecută, 21 de lucrători medicali ce activează în instituțiile de profil din sector au fost testați, iar rezultatele sunt negative.

În sectorul Botanica sunt 135 de persoane testate pozitiv la Covid-19. Potrivit pretorului Boris Prepeliță, doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 9 cazuri noi, iar în suburbii - alte 13 cazuri.

Și la Buiucani sunt 135 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, dintre care 73 sunt nemijlocit din sector, 29 - în Durlești, 19 - în Trușeni, și câte 1-2 cazuri în alte suburbii. Totodată, potrivit pretorului Vadim Brînzaniuc, în carantină se află 213 persoane, iar în autoizolare - peste 600.

Cele mai puține cazuri au fost diagnosticate la Ciocana -123 de persoane au fost tesate pozitiv la Covid-19, dintre care 107 nemijlocit în sector și 16 în suburbiile atribuite.


Pub