5 persoane fără adăpost din Centrul municipal de găzduire, testate pozitiv la coronavirus. În instituție sunt aproape 50 de beneficiari

Cinci benefiari de la Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus, a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

Foto: independent.md/

„Centrul municipal de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil continuă să se afle îm carantină. La 15 aprilie s-a realizat dezinfectarea generală a spațiilor și a teritoriului adiacent. S-a efecetuat testarea atât a beneficiarilor, cât și a personalului centrului.În rezultat, 5 beneficiari au fost testați pozitiv la coronavirus, 2 anterior și 3 în săptămâna precedentă. Toți beneficiarii sunt la tratament în staționar”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Totodată, potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, la moment în cadrul Centrului sunt plasați 46 de benefeiciari, dintre care 14 sunt cu vârsta de peste 63 de ani.

Amintim că la 13 aprilie, o femeie din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil a fost diagnosticată cu Covid-19. Drept urmare, instituția a fost plasată în carantină, iar toți beneficiarii, precum și personalul agajat - supuși testării.

Anterior, s-a decis că oamenii fără adăpost vor putea rămâne în Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din Chișinău, până pe 15 mai, respectiv pe toată perioada stării de urgență.


Pub