Două blocuri din capitală, scoase din carantină după ce au fost izolate în urma cazurilor de infectare cu Covid-19

Blocul de locuinţe de pe strada Alba Iulia nr. 12 din sectorul Buiucani al capitalei, izolat pe 4 aprilie, a fost scos din carantină, săptămâna trecută. Totodată, astăzi se încheie termenul de 14 zile de carantină și pentru blocul de pe strada Cheltuială 9/2, din setorul Centru. Informațiile au fost prezentate în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei.

Foto: facebook/ Pretura sectorului Centru

Blocul de locuinţe de pe strada Alba Iulia nr. 12 din sectorul Buiucani, cu peste 200 de familii, a fost scos din izolare încă înainte de sărbătoarea de Paște. Potrivit pretorului Vadim Brînzaniuc, din 4 aprilie, când a fost instituit regimul de carantină, nu a fost confirmat niciun caz nou de infectare. „Acest fapt ne spune că măsura a fost una poate dură, dar eficientă”, a conchis pretorul.

Decizia de a plasa în carantină clădirea a fost luată la nivelul Celulei de Criză a sectorului Buiucani, după ce mai mulți locatari, membri ai diferitor familii, au fost diagnosticaţi cu Covid-19.

Și pentru un alt bloc locativ din capitală, decizia de a institui carantina s-a dovedit a fi una cu rezultate bune. Este vorba despre blocul de pe strada Cheltuială 9/2, din setorul Centru. Astăzi se încheie termenul de 14 zile de izolare, iar în această după amiază sau mâine, restricțiile pentru locatari vor fi scoase. Nici aici nu au fost înregistrate cazuri noi de contaminare cu noul tip de coronavirus.

Decizia de a institui regimul de carantină a fost luată de Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei în sector, după ce doi locatari au fost testați pozitiv la Covid-19.

Sub monitorizare, în carantină mai rămâne blocul cu 16 etaje din strada Albișoara, sectorul Râșcani al capitalei.

Amintim că în municipiul Chișinău, până astăzi au fost înregistrate 730 de cazuri de infectare cu Covid-19. Cele mai multe persoane bolnave sunt din sectorul Rîșcani și suburbiile atribuite acestuia, iar cele mai puține - la Ciocana.


Pub