UNInterviu cu președintele Igor Dodon: Când Moldova va ieși din pandemie, cât de afectată economic, ce se întâmplă în spitale, dar și în coaliția de guvernare

Situația de Urgență va aduce economia Republicii Moldova în vremuri grele, cu un deficit bugetar de 16,2 miliarde de lei. În același timp, unele afaceri vor avea de suferit, iar altele vor apărea și se vor dezvolta, în condițiile generate de starea pandemică mondială. Despre aceasta, dar și alte subiecte de importanță națională a vorbit președintele Igor Dodon, la emisiunea UNInterviu, marca UNIMEDIA.

Dacă tendința numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 se va menține la nivelul din ultimele zile, Moldova va începe, treptat, să iasă din stare de urgență, iar restricțiile vor fi relaxate, din 27 aprilie, precizează șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a explicat de ce a fost necesar să se solicite un credit de la Federația Rusă, cum vor fi folosiți banii oferiți de organismele internaționale, dar și ce condiționalități nu au fost realizate de către țara noastră pentru a primi următoarele tranșe de sprijin macro-finaciar din partea Uniunii Europene.

Igor Dodon nu exclude în totalitatea probabilitatea unor alegeri parlamentare anticipate în toamnă, spune că scrutinul prezidențial nu va fi anulat, amânat sau modifcat și comentează zvonurile privind eventuale plecări din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor.

Vezi întregul interviu aici.


Pub