Lansarea proiectului de învățare la distanță „Educație online”

   3055

Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 20 aprilie 2020, a fost lansat portalul „Educațieonline.md", proiect realizat la inițiativa autorităților locale, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Biblioteca online a fost creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță pentru toți elevii din municipiul Chișinău, dar și din republică.

Platforma va conține circa 2500 de cursuri video, în prima etapă, iar în cea de-a II-a etapă - circa 4500 de lecții, la 15 discipline școlare, pentru elevii claselor: I-XII, profil real și umanist.

Peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ sunt implicați la elaborarea conținutului video al cursurilor pentru disciplinele de studii. Cadrele didactice sunt ghidate de câteva echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.  

Cursurile înregistrate în format video reprezintă materia de studiu ce rămâne să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național. Acesta reprezintă o alternativă utilă pentru elevi, părinți și cadrele didactice. Timp de 10 zile, platforma „Educație online" se află în fază de testare, după care va fi la dispoziția utilizatorilor: profesori, elevi și părinți.

Marți, în cadrul ședinței operative săptămânale, primarul general, Ion Ceban, a mulțumit profesorilor și a tuturor colaboratorilor implicați în înregistrarea lecțiilor online, menționând că a fost depusă multă muncă, inclusiv în zilele de odihnă și cele de sărbători. Ulterior, primarul general a vizitat studiourile de la Universitatea Tehnică din Moldova, unde sunt înregistrate cursurile, pentru a se asigura că procesul este organizat în regimul prevăzut.

Primarul capitalei și-a exprimat speranța că lecțiile online vor fi transmise și prin intermediul operatorilor de televiziune prin cablu și IPTV, pentru o accesibilitate bună pentru toți copiii.