03:45:10 25.04.2024
Stiri

UNICEF Moldova a achiziționat 1,4 tone de echipamente medicale și de protecție pentru lucrătorii medicali din R. Moldova: Jumătate din acest lot a ajuns la Chișinău cu avionul venit din China

Știri 21.04.2020 17:59 Vizualizări1009 Autor: Ziarul National
UNICEF Moldova a achiziționat 1,4 tone de echipamente medicale și de protecție pentru lucrătorii medicali din R. Moldova: Jumătate din acest lot a ajuns la Chișinău cu avionul venit din China


UNICEF a procurat un lot de echipamente medicale și de protecție individuală pentru lucrătorii din domeniul sănătății din R. Moldova care luptă cu pandemia de COVID-19, iar jumătate din acesta a ajuns duminică seara la Chișinău cu charterul din Shanghai.

Lotul de 116 mii de dolari, cu o greutate de peste 700 de kilograme, a fost achiziționat de UNICEF prin intermediul Centrului său global de aprovizionări din Copenhaga, în conformitate cu evaluarea necesităților R. Moldova realizate împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Încărcătura de peste opt metri cubi cu marfa achiziționată de UNICEF include 649 de termometre fără contact cu infraroșu și 40 320 de măști cu grad sporit de filtrare. Respiratoarele N-95 furnizate au un nivel de filtrare de peste 95% pentru particule de la 0,1 până la 0,3 micron și corespund standardelor recomandate de OMS pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

„Protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății rămâne o prioritate. Ei sunt adevărații eroi, care continuă să ofere îngrijire și sprijin familiilor afectate în această criză globală inegalabilă. Depozitele UNICEF și centrele de distribuție din întreaga lume ne permit să agili atunci când reacționăm la asemenea situații de criză”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în R. Moldova.

„UNICEF Moldova a redirecționat o parte din fondurile sale pentru a putea achiziționa rapid acest lot de echipamente. Din cauza unei cereri fără precedent, ca urmare a pandemiei, există un deficit de produse necesare lucrătorilor din domeniul sănătății, iar UNICEF ajută la eliminarea acestui decalaj prin furnizarea de echipamente de protecție personală ”, a declarat Angela Capcelea, specialist UNICEF în sănătate.

Pe lângă furnizarea de echipamente de protecție, în lunile următoare UNICEF va coopera cu OMS și cu Guvernul R. Moldova la achiziționarea și distribuirea săpunului, detergenților, dezinfectanților și a pachetelor igienice instituțiilor medicale și celor educaționale, precum și gospodăriilor vulnerabile. Achizițiile vor parte a unei intervenții complexe de răspuns la pandemia COVID-19, de 1,2 milioane dolari, finanțate de USAID.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md