‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFocar de COVID-19 la o vinărie din raionul Vulcănești

Focar de COVID-19 la o vinărie din raionul Vulcănești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un focar de COVID-19 a izbucnit la o întreprindere de vinificație din raionul Vulcănești. Primul pacient a ajuns la spital vineri, iar în următoarele zile numărul celor confirmați a ajuns la șase persoane, informează Gagauzinfo.md.

Șefa Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială Comrat, Svetlana Duleva a comunicat că, la vinăria unde au fost înregistrate cazurile de coronavirus de tip nou sunt angajate circa 200 de persoane. Primul pacient a fost confirmat vineri. Ulterior au fost internate alte cinci persoane.

„Aceștia sunt angajați ai vinăriei locale, precum și pensionari ai căror copii lucrează la această întreprindere. Cel mai probabil, copii acestor persoane în vârstă au o formă ușoară a infecției sau au ascuns boala, astfel au transmis infecția părinților”, a menționat Duleva.

Cei șase pacienți sunt locuitori din trei localități ale raionului Vulcănești.

„Presupunem că numărul bolnavilor va crește. Posibil că, deocamdată la unele persoane afecțiunea decurge fără simptome sau în forme ușoare”, spune șefa Direcției sănătate.

Angajații întreprinderii de vinificație se află în prezent în regim de carantină la domiciliu. În spitalul raional din Comrat sunt internate 17 persoane cu infecție confirmată la COVID-19. Două persoane se află în stare de sănătate de gravitate medie, iar o persoană este în stare gravă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›