Cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei: Atacatorul a ucis cel puțin 16 oameni, în 12 ore

Un tehnician dentar de 51 de ani, îmbărcat în polițist și înarmat, a ucis cel puțin 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Nova Scotia din Canada. Acesta a tras focuri de armă în diferite locații, într-un interval de 12 ore, ceea ce a resultat în cel mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei, scrie BBC.

Foto: RCMPNS/Twitter

Atacul a început sâmbătă seară, în comunitatea rurală Portapique, un oraș aflat la câteva sute de kilometri de Halifax. Mai multe victime au fost găsite în fața unei case de polițiștii care au intervenit, după ce au fost alertați că s-au auzit focuri de armă.

Suspectul a reușit să fugă, iar după 12 ore de la primele focuri de armă, acesta a fost împușcat mortal de polițiștii care încercau să-l aresteze.

În total, 16 persoane au fost ucise, inclusiv o polițistă de 23 de ani, care intervenise pentru a-l opri pe atacator.

„Hedi a răspuns apelului de urgență și și-a pierdut viața protejând cetățenii. Doi copii au rămas fără mamă, au mai rămas în urmă un soț îndurerat, părinții care și-au pierdut fiica, prietenii și colegii săi”, a spus comandantul poliției din Nova Scoția, Lee Bergerman.

Autoritățile încă nu știu care este motivul atacului armat, „cel mai grav din istoria modernă a Canadei”.

Atacatorul a fost identificat drept Gabriel Wortman, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de profesie tehnician dentar. Incidentele armate sunt relativ rare în Canada, unde legea prevede un control mai strict al armelor decât în SUA.


Pub