(video) Peste 200 de pacienți cu Covid-19, în stare gravă

Peste 200 de pacienți internați cu diagnosticul de infecție cu Covid-19 se află, în stare gravă, iar alte 558 de persoane au o stare de gravitate medie. Informațiile au fost prezentate de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, până astăzi, în total au fost procesate 11.763 de teste în condiții de laborator. Totodată, dintre pacienții internați, 212 sunt în stare gravă. „Cu regret avem 14 persoane, 9 la Spitlaul Clinic Republican și 5 la Institutul de Medicină Urgentă, care sunt la respirație artificială”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Alți 558 de pacienți au o stare de gravitate medie, iar celelalte persoane internate cu diagnosticul de Covid--19 sunt într-o stare satisfăcătoare.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, pentru asistență medicală urgentă prespitalicească s-au adresat 1.693 de persoane, cu diverse simptome, fiind transportați inclusiv pacienți cu suspecție la Covid-19, la instituțiile medicale spitalicești.

Urmăriți briefing-ul integral:

Ieri au fost înregistrate 145 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate. Astfel, bilanțul a ajuns la 2.472 în Moldova.

De la începutul pandemiei, 67 de persoane au decedat din cauza virusului de tip nou, în țară.


Pub