(doc) IGP vrea să-și suplinească parcul auto. A lansat o licitație de achiziție a 52 de SUV-uri

Inspectoratul Național de Poliție a lansat acum câteva zile o licitație publică, cu un buget preconizat de 20 de milioane de lei, pentru „achiziționarea autospecialelor operaționale de teren pentru echipele de reacționare rapidă”.

Foto: Autoblog

Potrivit anunțului, urmează să fie procurate 52 de mașini tip SUV, noi, fabricate în 2020, cu o capacitate cilindrică a motorului de minimum 1450 cm3, cu tracțiune 4x4, iar suma de bani preconizată pentru o asemenea achiziție majoră este de 20 de milioane de lei, echivalentul unui milion de euro.

Cerințele tehnice prevăd ca automobilele să fie noi, cu minim cinci locuri, de culoare albă, cu o capacitate cilindrică a motorului de minimum 1.450 cm3 și putere de minim 110 cp. Perioada de depunere a ofertelor este prevăzută pentru 27 aprilie - 20 mai 2020.

Achiziția este finanțată din fondurile Uniunii Europene, conform Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

În contextul în care licitația a fost anunțată în plină pandemie, când Guvernul a pus moratoriu pe toate licitațiile publice ce nu au tangență cu prevenirea și lupta împotriva Covid-19, IGP precizează că momentul este oportun, scopul procurării unităților de transport fiind sporirea capacităților de reacție rapidă a echipelor de intervenție ale Poliției la apelurile de urgență.

Potrivit contractului de reformă, acest aspect presupune micșorarea timpului de intervenție la nivel național până la 15 minute. Totodată accentul s-a pus pe creșterea numărului echipelor de reacționare rapidă pentru fiecare sector din Chișinău, minim 7 echipe, și de la 2 la 5 echipe în fiecare raion.

Amintim că la data de 17 aprilie, premierul Ion Chicu a solicitat tuturor instituțiilor de stat la nivel central și local să dea dovadă de disciplină financiară și să renunțe la procurarea automobilelor, mobilei și altor lucruri care nu sunt de primă necesitate pe timp de pandemie.


Pub