(foto) Lecţie de istorie: Cum cea mai mare colecţie de maşini Bugatti a fost întoarsă înapoi în Franţa

O nouă lecţie de istorie interesantă marca Bugatti! Ştiaţi că în urmă cu aproximativ 60 de ani, un oarecare Fritz Schlumpf a cumpărat tocmai 30 de vehicule Bugatti după o serie de negocieri dure?

Foto: Bugatti, David Gulick

El pur și simplu adora marca Bugatti şi produsele sale. Fritz Schlumpf a trebuit să dețină cât mai multe dintre cele 30 de vehicule posibile pentru că a vrut să le folosească ca bază pentru înființarea celei mai mari colecții personale de maşini Bugatti existente. De fapt, a devenit ceva de felul unei obsesii, așa putând fi catalogate negocierile cu un proprietar american de maşini Bugatti, unele care au continuat timp de cel puțin doi ani!

Bugatti și Schlumpf sunt două nume care au fost interconectate pentru o lungă perioadă de timp. Fritz Schlumpf şi-a putut permite să-şi cumpere primul Bugatti la vârsta de 22 de ani în 1928 și obişnuia să-l conducă în weekend-uri şi în cadrul unor curse auto. Entuziastul auto a ținut legătura cu compania Bugatti din Alsacia în următorii ani, deși pasiunea sa pentru colecţie nu s-a dezvoltat corespunzător până în 1961. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub