Satul Brînzeni, din Edineț, plasat în carantină după ce peste 80 de persoane s-au infectat la Internatul Psihoneurologic din localitate

Începând de astăzi, 20 aprilie 2020, satul Brânzeni a fost plasat în carantină după ce la Internatul Psihoneurologic s-a format focar de infecție cu Covid-19, cu peste 80 de persoane infectate, printre care și personal medical. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic.

Foto: Consiliul raional Edinet

Președintele raionului Edineț a declarat că situația este una alarmantă în satul Brînzeni, unde au fost testați pozitiv aproximativ 88 de persoane, trei sunt localnici, restul fiind pacienți și personal medical de la Internatul Psihoneurologic.

„85 de persoane, inclusiv angajați ai Internatului au fost testați pozitiv. O parte din ei au fost transferați la tratament la spitalul regional din Bălți, dar acolo nu mai au deja locuri. Așa cum pacienții de la Brînzeni sunt persoane cu necesități speciale, planificăm să amenajăm un bloc de pe teritoriul Internatului, unde să le creăm condiții de tratament. Avem toate cele necesare, avem personal...” a declarat Nicolai Melnic.

Potrivit Ministerului Apărării, în satul Brînzeni au fost improvizate două posturi fixe, unde au fost detașați militari din Brigada Infanterie Motorizată „Moldova” și Batalionul 22 de Menţinere a Păcii.

Decizia de a plasa satul Brînzeni în carantină timp de 14 zile, a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Despre faptul că localitatea ar putea intra în carantină a vorbit președintele Igor Dodon, acum două zile.

La ziua de astăzi, 20 aprilie 2020, în raionul Edineț au fost confirmate 103 cazuri de infecție cu noul coronavirus.

De menționat că în Republica Moldova, regimul de carantină este valabil în cinci localități.

Este vorba despre orașul Glodeni care a intrat în carantină la data de 14 aprilie, după ce a fost înregistrat un număr impunător de cazuri de Covid-19.

La 7 aprilie 2020, a fost instituită carantina în satul Boghiceni din raionul Hîncești.

La 31 martie, orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă și orașul Soroca au intrat, de asemenea, în carantină.


Pub