(video 18+) I-a tăiat labele unui cățel și l-a abandonat în stradă. Voluntarii oferă recompensă de 1.000 de dolari pentru găsirea făptașului

Indignarea nu are margini în cazul unui cățel găsit de niște voluntari, ieri, pe străzile Chișinăului, într-o stare care provoacă șoc. Animalului i-au fost amputate toate cele patru labe și aruncat în stradă, fără niciun ajutor. Iar acum, făptașul este căutat și oricine poate oferi o informație despre identitatea acestuia, ar putea primi o recompensă în mărime de 1.000 de dolari.

Foto: Островок Надежды/Facebook

Din spusele unui voluntar, „cineva și-a bătut joc de câine și l-a aruncat într-o curte străină. O tânără care locuia acolo, nu a putut să-l prindă, din cauza șocului”.

După ce un video cu el a fost publicat pe o rețea de socializare, mai mulți voluntari l-au localizat și au încercat să-l prindă. A fost greu, deoarece animalul s-a dovedit a fi foarte afectat și s-a dat prins cu mari eforturi din partea voluntarilor.

Nu se știe de cât timp durează calvarul cățelului și nici cine ar fi autorul acestui act de cruzime greu de imaginat.

ATENȚIE, IMAGINILE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL.

Animalul acum se află la adăpostul de animale „Островок Надежды/Insula Speranței”, unde a primit îngrijire și unde oamenii sunt ferm deciși să-i salveze viața, în ciuda tuturor aparențelor. Pentru el a fost deschis un cont de donații și oricine dorește, poate să contribuie la salvarea cățelului.

Mai mult decât atât, unii voluntari au anunțat recompensă pentru cei care pot oferi informații despre persoana care ar fi putut proceda în acest fel cu animalul din imagini.

Oliga Ivanovna / Sursa:Oliga Ivanovna/Facebook

Potrivit legislației, persoana care a mutilat cățelul, în cazul în care va fi identificată și i se va dovedi vinovăția, ar putea fi învinuită de cruzime faţă de animale, în baza art.2221, Cod Penal.

În baza acestui articol, cel care a cauzat mutilarea ori moartea acestora, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an. Cu închisoare de până la 3 ani se pedepsesc persoanele care au procedat astfel din motive sadice, sau dacă au mutilat animalul în public sau în prezența copiilor.


Pub