Pompierii și soldații au ajuns la Brînzeni: Trei posturi, instalate la intrarea și ieșirea din zonă, pentru a monitoriza fluxul localnicilor

36 de pompieri, polițiști și soldați au ajuns în localitatea Brînzeni, din raionul Edineț, care de astăzi, potrivit unei decizii a CSE a intrat în carantină. Aceștia vor asigura respectarea regimului de către locuitori pe toată perioada de menținere a carantiei.

Foto: IGSU

La intrarea și ieșirea din localitate au fost instalate 3 posturi, unde forțele de ordine vor monitoriza fluxul localnicilor. Tot acolo, au fost amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității.

Deasemenea echipaje mobile cu autospeciale de intervenție vor difuza spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor, în care localnicii sunt rugați să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus Covid-19.

Satul Brînzeni este cea de-a 6-a localitate în care a fost instituit regimul de carantină. Primarul orașului a declarat astăzi că satul Brânzeni a fost plasat în carantină după ce la Internatul Psihoneurologic s-a format focar de infecție cu Covid-19, cu peste 80 de persoane infectate, printre care și personal medical.

Până astăzi, la Edineț au fost confirmate 103 cazuri de Covid-19.

Brînzeni / Sursa:facebook/IGP
Brînzeni / Sursa:facebook/IGP
Brînzeni / Sursa:facebook/IGP
Brînzeni / Sursa:facebook/IGP


Pub