‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
4.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina: Pe combinele de recoltat vor fi instalate echipamente speciale de control

Ucraina: Pe combinele de recoltat vor fi instalate echipamente speciale de control

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii din Ucraina a dezvoltat un proiect de control, care prevede instalarea pe toate mașinile agricole de recoltat a echipamentelor speciale de control – un analog al caselor de marcat din comerț, scrie Glavcom.ua.

Proiectul este implementat în formatul parteneriatului public – privat. Partenerul statului este compania Menora-Agro, care dezvoltă echipamente și apoi primește drepturi exclusive asupra serviciilor sale ulterioare.

Taxa de deservire va fi de 1 dolar pe tonă recoltată, care, analizând întreaga ramură, ar putea genera 70 de milioane de dolari.

Se remarcă faptul că software-ul va înregistra cantitatea recoltată de fiecare combina și suprafața de teren care este cultivată. Acest lucru va permite compararea datelor cu volumele de cereale declarate și impozitele plătite.

Din partea statului, în cadrul proiectului participă Ministerul Dezvoltării Economice și Comerțului, Serviciul Cadastral de Stat și Serviciul Fiscal.

În cazul recoltării câmpurilor cu ajutorul combinelor fără un astfel de echipament, întreprinderile vor fi penalizate sau chiar le va fi interzisă activitatea.

‹ adv ›

De asemenea, fermierii vor fi nevoiți să prezinte rapoarte autorităților de reglementare privind suprafața culturilor cultivate și specia – în cazul în care datele vor diferenția, cu ajutorul echipamentului va putea fi blocată combina.

Proiectul este planificat să fie pus în aplicare în iulie – octombrie 2020. Lotul de testare pentru acesta se află în satul Novye Voroby, Regiunea Zhytomyr.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›