‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriChina: O companie imobiliară a decis să investească în construcția serelor, din cauza pandemiei

China: O companie imobiliară a decis să investească în construcția serelor, din cauza pandemiei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pandemia a oferit o lecție importantă tuturor țărilor și oamenilor: agricultura este cu adevărat importantă și necesară. Astfel, investitori din diferite domenii au decis să investească în complexul agroindustrial, scrie Agroxxi.

Compania imobiliară chineză Evergrande, care deține un lanț hotelier a semnat un contract de un milion de dolari cu compania olandeză FoodVentures, specializată în construcția serelor. Acordul comun se referă la construcția unei sere tehnologizate pe o suprafață de 17,5 hectare. Și acesta este doar primul pas.

Pe viitor, aceștia intenționează să construiască un complex de sere pe aproximativ 100 de hectare, timp de 5 ani. Costul unei sere va ajunge la aproximativ 50 de milioane de euro, din care cea mai mare parte va fi asigurată de compania imobiliară chineză.

Compania olandeză FoodVentures este deja prezentă în Georgia, Ucraina și Kazahstan.

„Aceasta va fi o seră modernă, care va dispune de răcire și iluminare pentru producerea roșiilor, castraveților, salatei. Producția va fi comercializată pe piața locală. Ne propunem să ne ocupăm personal și de vânzarea produselor. La moment, discutăm cu marile lanțuri de supermarketuri chineze. Ne propunem să furnizăm legume de calitate superioară, sigure pe tot parcursul anului. Prima recoltă este planificată pentru primăvara anului viitor”, a spus Eric van der Meer, reprezentantul companiei FoodVentures.

Înainte de a merge în China cu o ofertă de afaceri, FoodVentures a realizat mai multe cercetări.

„Cererea pentru produse sigure a existat întotdeauna în China și este mai mare decât, de exemplu, în Olanda, unde siguranța alimentelor este o normă. Acum, din cauza coronavirusului, atenția asupra acestui aspect a crescut, consumatorul este gata să plătească pentru calitate”, a mai adăugat Eric van der Meer.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›