De Paști, pompierii și salvatorii sunt la datorie: „Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să apeleze 112 în situații de risc”

De Sfintele Sărbători, pentru menținerea siguranției antiincendiare și intervenția în situații excepționale sunt la datorie peste 500 de salvatori și pompieri cu 150 unități de tehnică. În același timp, există interdicția de intrare în localitățile-focare cu Covid-19, pe care angajații instituției o aduc la cunoștință cetățenilor.

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI/facebook

În municipiile și satele unde este instituit regimul de carantină activează 17 angajați IGSU cu 6 unități de tehnică. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au menirea de a menține securitatea cetățenilor, dar și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului.

De asemenea, echipaje mobile cu cu autospeciale de intervenție difuzează spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor. Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța socială și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus. În caz de situații de risc cetățenii pot suna la Serviciul 112.

Potrivit IGSU astfel de măsuri vor continua în localitățile din țară pe toată perioada de menținere a carantinei. De sărbătorile Pascale oamenii sunt rugați să respecte recomandările autorităților în prevenirea și combaterea virusului Covid - 19.

Îndemnul IGSU este ca persoanele din afara localităților unde este regim de carantină, să nu meargă pentru vizitarea apropiaților în satele și municipiile, unde conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale este introdus regimul de carantină. Cerințele salvatorilor vin pentru a evita blocarea autoturismelor și oamenilor la posturile fixe instalate de autorități la intrarea în localitățile cu regim special.

Nici o persoană din afară nu va primi permisiunea de a intra în localitățile Carahasani și Talmaza, raionul Ștefan Vodă, municipiile Glodeni, Soroca și Ștefan Vodă, pentru a evita contaminarea cu Covid – 19.

Excepție sunt doar serviciile de urgență, dar și cele care mențin infrastructura localităților.

Potrivit IGSU, de sărbători pentru menținerea siguranției antiincendiare și intervenția în situații excepționale sunt la datorie peste 500 de salvatori și pompieri cu 150 unități de tehnică.

În ultimele 24 de ore angajații instituției au intervenit în peste 100 situații de risc. Pompierii au reușit lichidarea a 81 focare de ardere, dar și au prevenit producerea a două incendii în municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.


Pub