Peste 1 300 de cetățeni au revenit în țară, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 086 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 399 traversări persoane, dintre care 536 treceri la frontiera moldo-română, 538 treceri la frontiera cu Ucraina și 325 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Foto: UNIMEDIA

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 086 persoane și completate 1 399 fișe epidemiologice individuale. Ncio persoană nu a prezentat simptomele virusului de tip Covid-19.

Au fost completate și semnate 1 296 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci, s-au înregistrat 87 cetățeni moldoveni, repatriați din Polonia. În Aeroportul Internațional Chișinău au fost notate la intrarea în țară a trei rute charter din Germania și Israel, fiind înregistrați 309 pasageri moldoveni.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 55 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii Covid-19.


Pub