Alte 5 decese, înregistrate astăzi. Una dintre victimele Covid-19 este şeful secţiei chirurgie a spitalului de la Orhei

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre înregistratrea încă a cinci decese provocate de Covid-19. Printre victime se numără șeful secţiei chirurgie a spitalului de la Orhei. Bilanțul deceselor a ajuns la 67 de persoane.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, este vorba despre o femeie, 80 ani, din mun. Chişinău. Comorbidităţi: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

O femeie de 68 ani, din mun. Chişinău, transferată de la IMSP SCM Sfânta Treime la IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

Un bărbat de 76 ani, din r-nul Donduşeni, internat pe data de 08.04.2020 la IMSP SC Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

Un bărbat de 72 ani, din r-nul Glodeni, internat pe data de 11.04.2020 la SR Glodeni, diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr.II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Totodată, Ministerul anunță că cea de-a 67-a victimă este cu regret din sistemul medical.

Este vorba de Şiman Ivan, şeful secţiei chirurgie a SR Orhei, în vârstă de 68 ani. Aceasta a fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

„Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate”, a precizat Ministerul Sănătății.

Amintim că astăzi au fost anunțate alte două decese: al unui bărbat din Bălți și al unui bărbat din Soroca. Astfel, bilanțul morților până la această oră este 7, într-o singură zi.

Pâna la ziua de azi, 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat din cauza Covid-19.


Pub