15 muzee, teatre și grădini zoologice prin care să te plimbi virtual

Și pentru că starea de urgență din țară încă mai continuă, îți propunem să faci o plimbare online prin 15 muzee, teatre și grădini zoologice din întreaga lume.

Tot mai multe muzee, teatre și grădini zoologice oferă tururi virtuale gratuite în această perioadă de pandemie, când oamenii nu pot călători în alte țări, iar ușile acestor minuni culturale sunt închise cu zăvorul, dar nu și pentru mediul online, relatează adme.ru.

1. Solomon R. Guggenheim Museum, New York

Acum, toți cei care au acces la Internet au posibilitatea să facă o plimbare virtuală prin celebrele galerii de artă ale renumitului muzeu din inima New Yorkului. Și pentru aceasta nici nu mai trebuie să iasă din casă. La muzeu te așteaptă marile opere de artă din epocile impresionismului, postimpresionismului, modernismului și modernității.

2. Rijksmuseum, Amsterdam

Parcurge sălile magnifice ale muzeului și admiră capodoperele unor maeștri olandezi celebri doar cu ajutorul dispozitivului mobil sau al computerului.

3. Louvre, Paris

Poți rătăci prin holurile Luvrului aproape la nesfârșit. Într-un tur online poți examina cu calm și cu atenție întreaga colecție bogată a muzeului parizian, fără aglomerația de turiști care nu au răbdare să-și facă un selfie. 

4. Muzeul Național de Istorie Naturală, Washington

O plimbare fascinantă prin galeriile unuia dintre cele mai vizitate muzee din lume poate fi făcută direct fără a te ridica de pe scaun. În fiecare dintre săli vei avea acces la o panoramă circulară, datorită căreia poți vedea toate exponatele cele mai uimitoare și comorile antice ale muzeului.

5. Muzeul Metropolitan de Artă, New York

Muzeul adăpostește peste 2 milioane de opere de artă, dar nu trebuie să vii la New York pentru a te bucura de ele. Pe site-ul muzeului vei găsi o colecție online și tururi virtuale ale unor săli, care prezintă cele mai impresionante tablouri, inclusiv lucrări ale lui Vincent Van Gogh.

6. Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului prezintă o colecție extinsă de relicve, fresce și sculpturi clasice. Acum poți face un tur online al muzeului și poți admira exponate faimoase, inclusiv lucrările lui Michelangelo din Capela Sixtină.

7. Muzeul Teatrului Dali, Girona

Teatrul și Muzeul Dali, amplasat în orașul Figueres din Catalunia, îți prezintă o serie de lucrări speciale ale marelui pictor.  

8. Ermitaj, Sankt Petersburg

Colecția acestui muzeu de renume mondial este atât de vastă încât turiștii nu pot să-l parcugă în întregime nici măcar într-o zi întreagă. Însă, de această dată nu trebuie să te grăbești, ci să te plimbi virtual liniștit prin cele 45 de săli de lux ale muzeului și, însoțite de muzică magică, vă puteți bucura de peste 600 de capodopere ale artei mondiale.

9. British Museum, Londra

Acest muzeu iconic englezesc oferă vizitatorilor virtuali posibilitatea de a vedea cele mai rare exponate, care sunt uneori ascunse de turiștii obișnuiți.

10. Opera de Stat din Viena

Spectacolele la care cu greu ajungeai ca un simplu turist, acum pot fi savurate absolut gratuit. Cele mai frumoase spectacole ale Operei de la Viena au devenit disponibile pentru vizualizare pe site-ul teatrului. Calendarul evenimentelor culturale este programat cu câteva săptămâni înainte.

11. Metropolitan Opera, New York

Opera metropolitană din New York City a făcut posibilă vizionarea celor mai bune spectacole ale sale absolut gratuite pentru toți spectatorii din lume, deschizând accesul la înregistrări ale unor spectacole clasice celebre. Pe pagina teatrului poți găsi repertoriul actual pentru a alege ziua și piesa pe care vrei să o urmărești. 

12. Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg

Pe site-ul teatrului găsești lista spectacolelor care pot fi vizionate online. Această listă este actualizată săptămânal.

13. Grădina zoologică, Houston

Acum poți urmări viața secretă a animalelor sălbatice în timp real, indiferent unde te-ai afla. La grădina zoologică din Houston, poți singur decide unghiul camerelor și alege ce animal vrei să vezi. 

14. Acvariu, Baltimore

Fă o plimbare virtuală prin unul dintre cele mai mari acvarii din SUA. IAici vei descoperi atât locuitorii apelor calde ale Mării Caraibelor, cât și a Arcticului înfiorător.

15. Grădina zoologică, Atlanta

Gradina zoologică din Atlanta îți oferă posibilitatea să facio vizită gratuită pandei, dar și să vezi multe animale unice în orice parte a zilei. 

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.