Încă un medic a pierdut lupta cu noul coronavirus, iar numărul lucrătorilor medicali infectați a ajuns la 523

Crina Dumitriu
19/04/2020

Încă un medic a pierdut lupta cu COVID 19. Este vorba despre Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Medicul a fost internat pe 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Până acum au decedat urmare a infectării cu noul coronavirus 5 lucrători medicali, iar numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 523.   

Medicul Ivan Șiman suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, precizează Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

În ziua de Paști autoritățile au anunțat 145 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 640 probe investigate.  Din numărul total de cazuri înregistrate duminică, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali - 4, medici - 3, felceri – 1, farmacişti – 1, personal auxiliar – 4. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2472 cazuri. Dintre acestea 457 persoane au fost tratate, iar 67 persoane au decedat. 

Crina Dumitriu
19/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii