O felceră din Ștefan-Vodă, s-a vindecat de Covid-19 și este pacienta nr. 100 care a fost externată de la spitalul Ministerului Sănătății

Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), anunță că până astăzi, 18 aprilie 2020, au fost externate 107 persoane care s-au tratat cu succes în instituția medicală. Pacientul cu numărul 100 este o felceră de la stația de urgență din Talmaza, raionul Ștefan-Vodă.

Foto: scmsmps.md

„Este semnificativ faptul, că al 100-lea pacient este un lucrător medical care a activat în linia întâi a luptei cu Covid-19. Dna Larisa Florea este felcer la punctul AMU Talmaz din raionul Ștefan-Vodă și de repetate ori a deservit chemări de urgență, inclusiv și la persoanele suspecte la Covid-19. Este o mare bucurie atât pentru pacientă, cât și pentru colectivul secție în care dumneaei s-a tratat, că maladia s-a finalizat cu însănătoșire și colega noastră v-a putea întâlni sărbătorile Sfintelor Paști în sânul familiei”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției.

Potrivit comunicatului, numărul pacienților, care în perioada 07-18 aprilie s-au tratat în la spitalul MSMPS și au terminat tratamentul cu însănătoșire, a atins cifra de 107, sau 30% din numărul pacienților vindecați pe țară.

De menționat că astăzi ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a anunțat că până acum s-au tratat și externat 391 pacienți cu Covid-19, dintre care 47 sunt angajați ai sistemului de sănătate.


Pub