(video) Focul haric s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Cine îl aduce și când ajunge în Moldova

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în Moldova. O delegație din țara noastră a zburat astăzi la Ierusalim, pentru a aduce focul haric.

Foto: Jerusalem Patriarhate

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie, spre seară şi va fi distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Chișinău. Apoi, preoții o vor duce la bisericile din toate localitățile.

O delegație din Republica Moldova, din care face parte consilierul pentru apărare a președintelui, Victor Gaiciuc, și reprezentanții Miropoliei Moldovei. Delegația va sosi la Aeroportul Chișinău în această seară, aproximativ la orele 19:30-20:00.

Potrivit președintelui Igor Dodon, focul haric va fi adus în acest an datorită eforturilor depuse de niște persoane „cu posibilități”.

Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea și radioul de stat și în acest sens, șeful statului a făcut un apel către televiziunile și stațiile de radio private să le difuzeze, astfel încît toți creștinii să le poată urmări.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.


Pub