Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Apel de colaborare pentru persoanele interesate și pentru experți, pe proiecte în domeniul atragerii investițiilor, managementului energetic și a schimbărilor climatice

Apel de colaborare pentru persoanele interesate și pentru experți, pe proiecte în domeniul atragerii investițiilor, managementului energetic și a schimbărilor climatice

   2510

Serviciul pentru energetică, investiții și mediu a Primăriei municipiului Chișinău face apel către reprezentanții cointeresați, de a se înscrie în grupuri specializate de lucru privind dezvoltarea sectorului energetic și a domeniilor inter-sectoriale relevante.

La data de 15 aprilie 2020, Primăria municipiului Chișinău a inițiat crearea unui Consiliu de experţi în domeniul energetic, un sistem integru, eficient, pentru asigurarea unei transparențe decizionale calitative.

Scopul creării organului colegial de experţi reprezintă asigurarea unui dialog eficient, de transparență decizională privind prioritizarea acțiunilor viitoare ale municipalității.

În acest context, îndemnăm la colaborare persoanele interesate de a se implica în efectuarea unui audit amplu pe domeniul energetic al orașului și a celor adiacente, cum ar fi transport, mediu etc. Sunt încurajați să se inscrie în grupuri de lucru instituții de profil și experţi pe domeniul eficienţei energetice, gestionării deşeurilor, revitalizării urbane, protecţiei mediului și managementul transportului.

Activitățile vor fi organizate în 4 grupuri de lucru: 

Grupul de lucru 1 : Eficiența energetică în sectorul clădirilor rezidențiale/publice;

Grupul de lucru 2 : Eficiența energetică în sectorul industrial;

Grupul de lucru 3 : Proiecte de valorificare a deșeurilor solide (inclusiv lemnoase);

Grupul de lucru 4 : Eficientizare transport și căi de comunicații.

Alte grupuri de lucru, după caz.

Reprezentanţii acestora vor participa activ la implementarea proiectelor, contribuind cu expertiza ce o deţin, prin înaintarea de propuneri și vor realiza în comun cu autoritățile municipale obiectivele stabilite.

Cei interesați sunt îndemnați să depună cererea de înscriere, cu mențiunea: „Înscriere în grupul de Lucru, nume, prenume", iar dosarul va conţine CV-ul participantului și urmează a fi expediat la adresa: projects.manager@pmc.md, până la data de 24.04.2020. Persoana de contact: Serghei Bejenari, şef al Serviciului Eficiență Energetică, Investiții și Mediu.

În urma procesului de selecție, fiecare membru va fi invitat la ședințele de lucru, astfel fiind confirmat statutul de membru și activitatea în cadrul Grupului de lucru.