Încă o dată despre Covid-19

Încă o dată despre Covid-19

Măsura principală de protecție de COVID-19 e să stai acasă, să nu contactezi cu persoane.Virusul provoacă dificultăți de respirație, afectează plămânii, de aceea trebuie de oprit infectarea de la om la om. Acum e timpul cel mai potrivit să ne gândim la sănătate. Un stil de viață nesănătos (fumat, consum de alcool), alimentația nesănătoasă – sunt factori de risc ce sporesc îmbolnăvirea de Covid-19.

În caz de infectare în masă sistemul sanitar poate să nu facă față și atunci fără terapie intensivă cu ventilarea artificială a plămânilor e risc de nesupravețuire. O măsură de protecție e ca membrii familiei să nu aducă virusul mortal la persoanele în etate (bunei). Un tânăr poate să fie bolnav ușor, să simtă ca o răceală obișnuită, devenind o sursă de infecții și pericol pentru alții.
Nu trebuie să discriminăm persoanele care au revenit acasă de peste hotare, dar trebuie să evităm contactul fizic pentru a preveni îmbolnăvirea. E necesar să purtăm mănuși, mască și să ne aflăm la cel puțin un metru unul de altul. Și nu e cazul să ne alertăm, să ne stresăm, dar să ne protejăm, gândindu-ne serios la viața noastră.
Acest virus este mai periculos pentru persoanele de peste 70 de ani și pentru cele cu anumite maladii asociate.
E important să cunoașteți că nu trebuie să luați antibiotice, ele distrug microflora naturală pentru viruși. Mai bine consumați fructe, legume, verdețuri, dormiți bine, odihniți-vă, fiți activi. Să aveți sănătate!
Aurel BABILEV,
medic pentru promovarea sănătății din Cantemir

You May Have Missed