Cum vor activa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor pascale

ministra

În cadrul declarațiilor de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a făcut precizări cu referire la cum vor activa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor pascale.

Astfel, ministra a precizat că: „Reieșind din situație, toate instituțiile medicale vor activa în regim de vigilență sporită și vor acorda din plin asistența necesară”.

Reamintim că încă 114 cazuri de coronavirus au fost confirmate în Moldova. În total, în Moldova s-au înregistrat 2 378 de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 2 243 – confirmate la laborator și 135 se află sub tratament la domiciliu. Numărul deceselor înregistrate a ajuns la 57.

În cadrul briefingului de dimineață, Nicolae Furtună, şeful Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică, a venit cu anumite atenționări cu referire la alimentația în preajma sărbătorilor pascale. „Mesajul din alți ani rămâne valabil și pentru anul acesta, pentru că populația trebuie să fie îngrijorată despre ce mănâncă, cum mănâncă, cum păstrează alimentele. Va trebui să pregătim cantități mici ca să le consumăm imediat după pregătire. Spitalele sunt pline cu COVID-19, iar la apariția unei probleme de intoxicație riscăm să mergem la spital cu intoxicație alimentară, dar să ne întoarcem cu COVID. Riscul este unul iminent și o spunem pe șleau, ca să înțeleagă toată lumea. Haideți să ne întoarcem la tradițiile vechi conform cărora de Paște se mânca pască și ouă roșii păstrate doar câteva zile”, a mai spus Nicolae Furtună.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente