(video) Focul haric a fost adus în Moldova. Preoții au luat Lumina Sfântă de la aeroport

mitropolit

Focul haric a fost adus azi seara la Aeroportul Internațional Chișinău. Preoții au venit să ia Lumina Sfântă la aeroport, și nu la Catedrala Mitropolitană cum se făcea anterior.

Mitropolitul Vladimir a îndemnat la rugăciune pentru ca „bunul Dumnezeu să îndepărteze greutățile temporare care ne sunt date pentru a ne ispiti în credința noastră. Pe parcursul secolelor, au fost timpuri grele, iar biserica s-a rugat mereu. Acesta e un an greu, an de ispită, an de cumpănă, sper ca în Noaptea Învierii și în zilele ce urmează să ne rugăm să treacă această molimă”.

Focul haric se aduce în Moldova pentru a 18-a oară.

Igor Dodon a ținut să felicite cetățenii cu ocazia sărbătorii Învierii. Anterior, președintele Dodon a menționat că în această seară va sta acasă cu familia. „E pentru prima dată în ultimii 20 și ceva de ani când nu merg la slujbă la biserică. Voi urmări live slujba. Eu am cumpărat pască sfințită de la Franzeluța, cunoașteți că toate bucatele vor fi sfințite la brutării. Nu mergeți masiv la biserici”, a mai spus Dodon.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a avut o întâlnire cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, la care s-a discutat modul în care se vor desfășura sărbătorile de Paște în acest an. Respectiv, s-a hotărât ca slujbele religioase să fie transmise la radio și TV. Totodată, Dodon a menționat că focul haric va ajunge și în acest an în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente