(video/update) Dodon: Pe 27 aprilie toate persoanele vor ieși la lucru

(update) În rectificarea bugetului de astăzi vor fi scoși peste 1 miliard de lei, care urmau să vină de la UE. Este vorba de finanțarea a 3-a tranșă de la asistența macro-financiară și încă câteva proiecte. Noi sperăm că tot ce s-a discutat public și se fac tot felul de declarații, totuși poate va fi un suport din partea UE. Eu am menționat câteva zile în urmă că la acest capitol avem câteva susțineri clare. Avem susținerea din partea Federației Ruse – 200 de milioane de euro. Avem susținerea din partea FMI 220 – 230 de milioane de dolari. Și în buget rămâne în continuare 30 de milioane de la UE. Pe aceste 30 de milioane de euro claritate nu avem că avem unele condiții pe care trebuie să le împlinim. Alt suport pe care avem declarații, sperăm să fie luată o decizie finală asupra mecanismului și acești bani sperăm să vină în RM.

Foto: UNIMEDIA

(update) Pe 27 aprilie toate persoanele vor ieși la lucru.

(update) Igor Dodon promite că statul va oferi pensionarilor o indemnizație cu ocazia sărbătorilor de Paște. „Noi am acordat suport de sărbătorile de anul nou. Am acoperit toate angajamentele la pensii. Suport pentru pensionari va fi oferit, așa cum a promis președintele”.

(update) Pe 9 mai conducerea țării va fi la memorial și vor depune flori. Iar cât ține de parada de 9 mai, va fi organizată pe 24 iunie.

(update) Despre examene. Examenele pentru clasele IV - IX nu vor fi organizate. Nota medie se va calcula pe reușita anului. Igor Dodon spune că atestatele pentru clasa a IX-a vor fi recunoscute de licee, colegii și școlile profesionale.

„Ceea ce ține de bacalaureat. Nu a fost luată o decizie de anulare a acestui examen, pentru că acest examen este necesar pentru elevii care vor să meargă la studii în afara țării. Acum se discută câteva abordări”. Dodon spune că ar fi bine să fie două posibilități, cei care vor să susțină bacul, iar ceilalți nu.

(update) Igor Dodon recomandă cetățenilor să stea acasă și să nu meargă să sfințească bucatele la biserică. Președintele spune că personal o să stea acasă și va privi slujba de înviere.

„Știu că în unele sate preoții o să meargă pe străzi și o sfințească bucatele. Eu personal am cumpărat pască sfințită de la Franzeluța”.

Președintele spune că preoții nu trebuie să fie amendați, pentru că ei nu sunt vinovați. Slujbele nu au fost anulate. Polițiștii vor supraveghea ca enoriașii să nu vină la sfântul locaș.

(10:00) Igor Dodon răspunde la întrebările presei și ale unor cetățeni în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde”.

UNIMEDIA transmite live.


Pub